Müzik Teknolojileri
- Müzik Teknolojileri Alanında Profesyonel Okul -

Müzik Teknolojileri - Tonmaisterlik eğitiminde müzisyenlerle stüdyomuzda özel mikrofonlama tekniklerini öğrenecek, dijital audio laboratuvarlarımızda sound üretecek, film ve televizyon projelerinde çalışırken edit yapma becerini geliştireceksin.
Müzik Dünyasının aradığı Tonmaister Sen olabilirsin.
Eğitim ses mühendisliğinin gerektirdiği fiziksel ve zihinsel dengeyi kazandırır. Öğrenciler kayıt ve üretim sürecinin teknik, teorik ve yaratıcı yönlerini, stüdyoda başkaları ile nasıl çalışılacağını, karmaşık bir yapım sürecini nasıl düzenleyeceğini öğrenir. Program audio biliminin mekanik ve elektronik anlamda sound’u kayıt etme, tekrar üretme ve sunma aşamalarını öğretmeyi amaçlar.Müzik Teknolojileri Anabilim dalı altında Kayıt Teknikleri, Performans teknolojisi, Digital Audio, Müzik İşletmeciliği, Sound ve Fx Tasarımı alanlarında uzman, teknolojik bilgi ve pratik donanıma sahip eleman yetiştirmektir. Uluslararası Ses mühendisliği Komitesinin denetiminde tarafından geliştirilen eğitim programı bilimsel temellere ve endüstriyel standartlara dayanarak yoğun teorik ve pratik bilgi ile müzik ve medya sektörüne hazır teknik eleman yetiştirmeyi amaçlar.
Bu programa dahil olan öğrencilerin sahip olacağı uzmanlıklar
Dijital Audio Operatörü (Digital Audio Engineer)
Digital audio teorileri ve genel digital kayıt teknolojileri için digital audio konfigürasyonları, digital audio felsefesi, sistem kontrol parametreleri ve uygulamalarını geliştirir.Konser Sistem Operatörü (Live Sound Engineer)
Canlı performans için sound, ışık ve ses sistemleri asma aparatlarının teknik detaylarını yöneterek sesi; dinleyiciye, müzisyene, yayına ve kayıda ,dengeli ve planlandığı gibi ulaştırır. Sağlık ve güvenlik kuralları, cihaz yerleştirme ve montajı, line array asma tasarımı, ses seviyeleri ve algı, elektrik üretim kaynakları, kablolama, topraklama sistemleri, çağrı cihazları, komünikasyon sistemleri, yangın ve yangın alarm sistemleri konuları içerisindedir.Kayıt Operatörü (Record Engineer )
Program, kayıt, edit ve mix tekniklerini kullanarak, özel soundlar geliştirir. Kayıt cihaz konfigürasyonları, kayıt ve mix teknikleri, sinyal akışı, konsol parametreleri, özel kayıt teorileri, alternatif mikrofon teknikleri konularına hakimdir, prodüksiyon stüdyolarının gerçek ortamına hazırlar. Enstrüman yapısı ve mikrofon uyumu, klasik müzik, rock, rap, pop orkestra düzenleri, etnik müzik kayıt teknikleri sorumluluk alanlarıdır.Protools Operatörü (Protools Operator)
Protools ve TDM sistemlerini kayıt, mix, editleme uygulamaları için yetkin kullanabilen operatördür.Stüdyo Yöneticisi (Studio Manager)
Stüdyonun teknik ekip ve donanımının güncel, bakımlı, işler duruma getirilmesi ve kiralanarak sürekliliğini sağlayan sorumludur.Prodüksiyon Asistanı (Production Assistant)
Prodüksiyonun çeşitli aşamalarından sorumlu olup, bütçeleme gibi spesifik gerekleri yerine getiren kişidir.Midi Programcısı (Midi Programmer)
Müzikal enstrumanlar arasında midi sinyali ile senkron sağlayarak, ışık, ses sistemleri ve hatta bazen mekanik kesme makineleri dahil programa uygun davranmasını sağlar.Diyalog Editörü (Dialogue Editor)
Film ve televizyon prodüksiyonu için diyalogları ayarlar, senkronlar ve editler. Genellikle sette kayıt edilmiş sesleri kullanır.Makina Operatörü (Machine Room Operator)
Kayıt yapacak makine ve ekipmanları kullanır. Spor ve haber programları için seslerin kayıt, senkron, mix ve geri üretim aşamalarını düzenler. Spor alanları, tiyatrolar ve video prodüksiyonları için ses efektleri makinelerini kullanır.Bu programa dahil olan öğrencilerin alacağı dersler
Ses Fiziği - Akustik – Süden PAMİR
Performans alanlarının akustik özelliklerini mercek altına alarak, temel ses bilimini, öğrencilerin kendi müzikal uygulamalarında keşfetmelerini sağlayan ders, Mimar Sinan'ın dev eseri Süleymaniye Camii gibi akustik anlayşına yön vermiş, eserlerin akustik özellikleri üzerinden işlenecektir. Ünite; Türkiye'nin ilk ses mühendislerinden, Bilkent Üniversitesi, Akademi İstanbul Müzik Teknolojisi, 'nin kurucusu, bir çok uluslararası projeye teknik sorumlu ve danışman olarak imza atarak, birçok büyük stüdyoda kuruluş aşamasından yönetici mühendisliğe kadar görev alan ve Helge Jörns, Andy Munro, David Österberg, Matias Tegner, Tilman Jörns, gibi birçok duayenle çalışmış Süden Pamir tarafından işlenecektir.
Sentezleme Teknikleri- Savaş CEYHAN
Audio & Video uyumu, Sound vr FX entegrasyonu, depolama yöntemleri, ekipmanlarım neler, synth çeşitleri donanım ve gereçlerinin seçimi ve önemi, Kayıt yaklaşımları, başkalaştırma teknikleri, ses katmanlarının önemiyle Savaş Ceyhan sound&fx tasarımı uzmanlığını irdeliyor.
Canlı Ses Sistemleri Özellikleri ve Operasyonları – CHILL PRODÜKSİYON
Orta ve büyük ölçekli mekanlarda ses sistemlerini yönetebilmek için gerekli teknik bilgi ve beceriyi kzandırmayı amaçlayan program, Chill Prodüksiyon depolarında, yerli, yabancı birçok sanatçı ve gösterinin seslendirme prodüksiyonuna başarıyla imza atan Mustafa Çil tecrübesi ışığında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.
Dijital Audio Prodüksiyonu –Deniz ÇAKAR
Profesyonel standartlarda bir albüm prodüksiyonu oluşturmak için gerekli tekniği, pratik bilgi ile harmanlayarak, Seferad, Natalia, Nez, Raga Oktay, Ezginin Günlüğü , Barış Akarsu, Yıldız Tilbe, gibi birçok ünlü sanatçının kayıt prodüktörü, Efe Demiryoğuran eşliğinde Harem sound için canlı bir albüm prodüksiyonu oluşturuyoruz.
Proje Planlama ve Hazırlık – Prof.Dr. A. Gönenç Arın
Öğrencilerin yaratıcı sanatlarda iş geliştirebilmesi için temel ve hazırlayıcı fikirleri pratik bir çerçevede işlemesini sağlayacak olan bu ders, birçok uluslararası projeyi tasarlayan Prof. Dr. A.Gönenç Arın tarafından yürütülecek, gerçekleştirilmiş projeler esas tutularak işlenecektir.
Araştırma Teknikleri - Prof. Dr. Gönenç ARIN
Bu ünite ile bir performans projesinin hazırlanması için gerekli olan akademik araştırmanın nasıl yapılması ve tamamlanması gerektiği, Prof. Dr. Gönenç Arın tarafından işlenecektir.
Stüdyo Kayıt ve Mühendisliği - Süden PAMİR

Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyon Teknikleri – Deniz ÇAKAR
Bir müzik prodüksiyonu içinde bulunan kişiler ve görevleri, müzik prodüksiyonu için gerekli olan ekipman ve teknik bilgileri ve standartlaşmış ses işleme konularını detaylı olarak içerir. Müzik prodüksiyonunun değişik aşamaları ve elementleri değişik dijital bilgi ve yaklaşımlara sahip olmayı gerektirir. de bir dijital editörün çeşitli ihtiyaçlarını ilk elden uygulamayı tecrube edeceksiniz böylece bu derece önemli prodüksiyon dünyasında rol almaya hazır olacaksınız..