Müzik Prodüksiyon
- Kendi Müziğini Yaratabileceğin Program -

müzik prodüksiyon eğitimi, ses mühendisliğinin gerektirdiği teknik bilgi ve yeteneği kazandırırken, bir müzik fikrinin, profesyonel koşullarda yayınlanıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini inceleyerek, katılımcılara müzik endüstrisinde kullanabileceği teknik ve estetik yetenekler kazandırır.
Müzik Dünyasının aradığı Prodüktör Sen olabilirsin.
Geçmişte güçlü bir prodüksiyon süreci için müzisyenler, iyi bir ses mühendisinin teknik bilgi ve yeteneğine gereksinim duyarlardı. Günümüzün profesyonel eğlence dünyası teknik bilgi ve yaratıcılık arasında duran bu çizgiyi ortadan kaldırarak müzisyenlerinin prodüktörlük kapasitesine erişmesine sebep oldu. Artık bu eğitimi alan müzik prodükterleri sektörde nasıl kariyer edineceklerini, çalışmalarının nasıl bir sound ile satacağını veya potansiyel alıcılarının kimler olduğunu biliyorlar.Bu programa dahil olan öğrencilerin sahip olacağı uzmanlıklar
Müzik Prodüktörü :
Bir müzik fikrinin akla düştüğü andan satışa sunulduğu ana kadar, eserin dış pazara sunulabilmesi için teknik ve yaratıcı bilgi ve düşüncelerini artistin ve performansın doğru piyasayı bulmasını sağlayacak şekilde uygulamak ve performansı artistin özelliklerini yansıtır hale getirir.Kayıt Prodüktörü :
Prodüksiyon planı yapılmış bir albümün stüdyo kayıt aşamasını, gözlemlemek, planlamak, yönetmek ve planı aslına uygun tamamlamak görevlerini yerine getirir.Sound Tasarım :
Önceden kayıt edilmiş sesleri temin ederek, özelleştirip, manipüle ederek, film, tiyatro, konser performansı, müzik kaydı, bilgisayar ve oyun sektörlerinde ortama bir alan ve derinlik kazandırma tasarımı yapar.Foley Kayıt Artisti/Editor :
Canlı kayıtların yapılabildiği yaratıcı bir stüdyoda çeşitli aksesuarlar kullanarak film için ses efektleri yaratır.Dijital Audio Operatorü/Post Prodüksiyon :
kayıt, editleme, mix, master hazırlama, foley simulasyonu, diyalog, ses tasarımı, ses efekt, dublaj, oyun ses tasarımı, film ses tasarımı, müzik ses tasarımı, işlemlerini, dijital audio çalışma istasyonlarında yürütülecek işlemleri uygulamaktan sorumludur.Mix Mühendisi :
Ön kayıtlı ses kanallarının, volüme, frekans, pan pozisyonları ve efekt karışımlarını dengeleyerek, çok kanallı enstrüman ve vokal kayıtlarını, son şekline hazırlar.Performans Mühendisi :
Ses, ışık, sahne, truss gibi show dünyasının gerektirdiği teknik donanımların tamamına hakim olarak, showun görsel, işitsel tasarım ve performansın sürekliliğini sağlar.Master Hazırlama Mühendisi :
Ön kayıtlı dijital veya analog audio materyalleri, mono, stereo, çok kanallı halden CD veya plak gibi satışa sunulabilir hale getirir.Bu programa dahil olan öğrencilerin alacağı dersler
Ses Fiziği/ Akustik – Süden PAMİR

Audio Post Prodüksiyon – Savaş CEYHAN
Öğrenciler, çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerilerini, post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ünite süresince hazırlayacakları reel işler sayesinde, Audiocreative firmasının sahibi, bir çok reklam ve dizi müziğinin yaratıcısı Savaş Ceyhan'ın bilgi ve tecrübesi ışığında uygulamalı olarak geliştireceklerdir.
Film ve Tv için Kompozisyon – Mutlu ÖDEMİŞ
Ünite değişik medya ortamları için (film ve televizyon vb) müzikal bir kompozisyon yaratmanın geleneksel ve güncel gereksinimlerini, kompozisyon ve senkronizasyonu ve sinema ile yayın endüstrisi için prodüksiyon süreci ve bu süreç içerisinde bestecisinin rolünü Kompozitör, Maestro, Mutlu Ödemiş yönetiminde öğrenecek.
Canlı Ses Sistemleri Özellikleri ve Operasyonları – CHILL PRODÜKSİYON
Orta ve büyük ölçekli mekanlarda ses sistemlerini yönetebilmek için gerekli teknik bilgi ve beceriyi kzandırmayı amaçlayan program, Chill Prodüksiyon depolarında, yerli, yabancı birçok sanatçı ve gösterinin seslendirme prodüksiyonuna başarıyla imza atan Mustafa Çil tecrübesi ışığında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.
Kritik Müzik Dinleme – Mutlu ÖDEMİŞ
Değişen ve gelişen sektör içerisinde bir performans sanatçısının, prodüktörün ya da mühendisin ihtiyaç duyacağı kritik dinleme yetisini kazandırmayı amaçlayan bu ders, sosyolojik gelişimlerin müziğe olan etkilerini, tarihsel ve teknolojik mercek altına alır.
Büyük Mekanlar İçin Konser Sistemleri – Sektörün Önde Gelen Markaları
Teknolojinin bir müzikal performans içerisine nasıl uygun ve kreatif biçimde entegre edilebileceğini ve performans etkinlikleri sırasında kullanılan teknik donanım ve yazılımlarını inceleyerek ışık, sahne, truss, ses tasarım teknikleriden show akışına kadar karar verebilen teknik sorumlular yetiştirmeyi amaçlayan bu ders, sektör lideri büyük markaların projelendirme programları ile optimizasyonu yapılarak ilerleyecek.
Müzik Stüdyo Prodüksiyonu – Süden PAMİR
Profesyonel standartlarda bir albüm prodüksiyonu oluşturmak için gerekli tekniği, pratik bilgi ile harmanlayarak, klasik türler, ara türler ve stillerin genel kuralları eşliğinde canlı bir albüm prodüksiyonu oluşturuyoruz. Müzik sektöründeki boşlukla, sanatçının kapsayabileceği türler ve parçaların dönüştürülebilme kapasitelerini inceleyip, satış rakamlarına etki edecek planlamayı hayata geçiriyoruz.
Mastering – Ali MOBASSERİ
Mastering mühendislerinin ve mastering stüdyolarının sektör içerisindeki görevleri ve tanımları ile mastering için gerekli olan kritik dinleme, problem tespiti ve çözüm üretiminin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilen bu derste, birçok albümün mastering çalışmaları ve Donanım kapasitesiyle sektörde adından sıkça söz ettiren, Mobasseri Sound-Ali Mobasseri öğrencilere yol gösterecek.
Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyonu ve Kompozisyonu – Mutlu ÖDEMİŞ
Günümüzde müzik prodüksiyonunun modern bilgisayarlara girmesi ile müzik programları ve cihazlarını ses sentezleme - işlemleme konularında etkin bir şekilde kullanarak kompozisyon ve aranje tekniklerine uygulanan ders, kompozitör ve orkestra şefi Mutlu Ödemiş tarafından gerçekleştirilecektir.
Proje Planlama ve Hazırlık – Prof.Dr. A. Gönenç Arın
Öğrencilerin yaratıcı sanatlarda iş geliştirebilmesi için temel ve hazırlayıcı fikirleri pratik bir çerçevede işlemesini sağlayacak olan bu ders, birçok uluslararası projeyi tasarlayan Prof. Dr. A.Gönenç Arın tarafından yürütülecek, gerçekleştirilmiş projeler esas tutularak işlenecektir.
Araştırma Teknikleri - Prof. Dr. Gönenç ARIN
Bu ünite ile bir performans projesinin hazırlanması için gerekli olan akademik araştırmanın nasıl yapılması ve tamamlanması gerektiği, Prof. Dr. Gönenç Arın tarafından işlenecektir.
Stüdyo Kayıt ve Mühendisliği - Süden PAMİR

Audio Post Prodüksiyon – Reklam - Savaş CEYHAN
Öğrencilerin çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerileri ile post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ders içerisinde hazırlayacakları gerçek işler üzerinde geliştirerek sektöre hazırlanmalarını uygulamalı olarak gösterecek bu ders; Audiocreative firmasının mühendisi, bir çok reklam sesi ve Efekti tasarımcısı Savaş Ceyhan bilgi ve tecrübesi ışığında gerçekleşecektir.
Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyon Teknikleri – Deniz ÇAKAR
Bir müzik prodüksiyonu içinde bulunan kişiler ve görevleri, müzik prodüksiyonu için gerekli olan ekipman ve teknik bilgileri ve standartlaşmış ses işleme konularını detaylı olarak içerir. Müzik prodüksiyonunun değişik aşamaları ve elementleri değişik dijital bilgi ve yaklaşımlara sahip olmayı gerektirir. de bir dijital editörün çeşitli ihtiyaçlarını ilk elden uygulamayı tecrube edeceksiniz böylece bu derece önemli prodüksiyon dünyasında rol almaya hazır olacaksınız..
Müzik Sosyolojisi – Deniz ÇAKAR
Geçmişten günümüze popüler ve salt müzik kültürlerinin gelişimi, müzisyenlerin içinde bulunduğu kültürel ortamlarla etkileşimleri ile çapraz kültürel bağlamda müziğin küreselleşmesinin etkilerini anlayabilmeyi amaçladığımız bu ders içeriği; popüler müziğin birçok dalında olay yaratmış yazı ve kitaplar da incelenerek sürdürülecektir.
Sentezleme Teknikleri- Savaş CEYHAN
Audio &Video uyumu, Sound vr FX entegrasyonu, depolama yöntemleri, ekipmanlarım neler, synth çeşitleri donanım ve gereçlerinin seçimi ve önemi, Kayıt yaklaşımları, başkalaştırma teknikleri, ses katmanlarının önemiyle Savaş Ceyhan sound&fx tasarımı uzmanlığını irdeliyor.